Προσκαλούνται οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τετράμηνο εκπαιδευτικό κύκλο μαθημάτων (1/9/2024-31/12/2024) τον οποίο διοργανώνει το  Νευρολογικό Νοσηλευτικό Ερευνητικό Εργαστήριο: “Νευρολογικά νοσήματα και νοσηλευτικές ερευνητικές παρεμβάσεις” (ΝΝΝΕΠ) του τμήματος Νοσηλευτικής, ΔΙΠΑΕ, με θέμα την ολιστική αντιμετώπιση της Πτώσης Άκρου Ποδός (drop foot) με χρήση τενοντομεταφοράς κατά Bridlle: νοσηλευτική, ιατρική, φυσιοθεραπευτική συνεργασία από την οξεία αντιμετώπιση ως την αποκατάσταση.» όπως συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα ΕΔΩ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Τα μαθήματα θα προσφερθούν δωρεάν σε φοιτητές του τμήματος ή και συναφών ειδικοτήτων, θα λάβουν χώρα στο χώρο του εργαστηρίου ΝΝΝΕΠ, Campus Σίνδου (με φυσικό ή διαδικτυακό τρόπο) ενώ θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. 

Το προτεινόμενο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 

  1. 18/9/2024, ώρες 11:00-13:00: Γιαννάκος Δημήτρης MD, Ειδ/νος Ορθοπαιδικός Χειρουργός: «Εισαγωγή στην πτώση του άκρου ποδός: Ανατομία, Παθοφυσιολογία, Εμβιομηχανική, Θεραπεία (συντηρητική – χειρουργική)»
  2. 23/10/2024, ώρες 11:30-13:00: Καψιώχα -Πασχάλη Ροδόπη, Ειδική Νοσηλεύτρια Ορθοπαιδικής & Τραύματος: «Οργάνωση Χειρουργείου και Περι-εγχειρητική Νοσηλευτική στην τενοντομεταφορά κατά Bridlle»
  3. 13/11/2024, ώρες 11:30-13:00: Τριανταφυλλόπουλος Δημήτρης MD, Ορθοπαιδικός Χειρουργός: «Χειρουργική αποκατάσταση της πτώσης του άκρου ποδός.  Τενοντομεταφορά οπίσθιου κνημιαίου κατά Bridlle.»
  4. 11/12/2024, ώρες 11:30-13:00: Σβίγγος Ευάγγελος, Ειδικός Φυσικοθεραπευτής: «Αποκατάσταση της πτώσης του άκρου ποδός. Εξειδικευμένη αποκατάσταση της τενοντομεταφοράς κατά Bridlle.

Στο πλαίσιο ερευνητικής μελέτης, καλούνται φοιτητές και φοιτήτριες του προπτυχιακού κύκλου σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ να συμπληρώσουν τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να συσταθεί ομάδα εργασίας.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κύριο Προβιά Γιώργο, Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος στο geo.provias@gmail.com.

 

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεκινά την πρώτη εξ αποστάσεως Μοριοδοτούμενη πανεπιστημιακή εξειδίκευση στην Ελλάδα πάνω στη Σχολική Νοσηλευτική και Ψυχική Υγεία η οποια έχει ανοικτές αιτήσεις.

Το μοριοδοτούμενο πρόγραμμα διαρκεί 9 μήνες και πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και ασύγχρονα. Σας μοριοδοτεί για διορισμούς και προσλήψεις στην Εκπαίδευση και αποτελεί το πιο ισχυρό προσόν πανεπιστημιακής μετεκπαίδευσης και κατάρτισης για την αγορά εργασίας!

Στο τέλος της επιμόρφωσης λαμβάνεται Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό με την υπογραφή του ΔΙΠΑΕ.

 

Οι εγγραφές είναι ακόμα ανοιχτές στο παρακάτω link: https://kedivim-apply.ihu.gr/node/205

Πρόσκληση

Αγαπητοί/ες φοιτητές/τριες,

Προσκαλείστε να συμμετέχετε σε εθελοντική ομάδα δράσης με αντικείμενο την υποστήριξη – συμμετοχή σε ημερίδα την Tετάρτη 31/5/2023 στις 10:00, στην Αίθουσα 3, (Τμήμα Νοσηλευτικής) του έργου NAWA Urgency Grants Scheme Warszawski Uniwersytet Medyczny (Εθνική Πολωνική Αρχή) και του Medical University of Warsaw (διοργανωτής) το οποίο μαζί με το Νευρολογικό Νοσηλευτικό Ερευνητικό Εργαστήριο του τμήματος Νοσηλευτικής, του ΔΙΠΑΕ, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των online ανώνυμων και εμπιστευτικών ερωτηματολογίων σχετικά με την ενσωμάτωση νοσηλευτών από την Ουκρανία στα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Αν θέλετε να είστε εθελοντής, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα:

https://forms.gle/mfppLawbumfrC6gu5

Δημήτρης Θεοφανίδης,

Αναπληρωτής καθηγητής,

Τμήμα Νοσηλευτικής, ΔΙΠΑΕ

Μελέτη NAWA: Η σημασία της πολιτισμικής διαφορετικότητας στη νοσηλευτική πρακτική – διερεύνηση των απόψεων των φοιτητών νοσηλευτικής που σπουδάζουν σε πολωνικά και ελληνικά πανεπιστήμια.

Αν είστε φοιτητής/τρια νοσηλευτικής απαντήστε το ερωτηματολόγιο ΕΔΩ

Εξειδίκευση στην Διαπολιτισμική Φροντίδα: Μετανάστες και Ευάλωτοι Πληθυσμοί

Το πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω διδακτικές ενότητες:

  1. Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική φροντίδα υγείας
  2. Θεωρία και μοντέλα για την πολιτισμική επάρκεια στη φροντίδα υγείας
  3. Πολιτισμικές ιδιαιτερότητες της σεξουαλικής ζωής, του πόνου,  του καρκίνου, της φροντίδας ηλικιωμένων, του θανάτου και του πένθους, και των θρησκευτικών πεποιθήσεων
  4. Διαπολιτισμική φροντίδα παιδιού
  5. Διαπολιτισμική φροντίδα ψυχικής υγείας
  6. Διαπολιτισμικές πτυχές της  φροντίδας υγείας  στην κοινότητα
  7. Ποιότητα της διαπολιτισμικής φροντίδας υγείας
  8. Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε διαπολιτισμικές δομές  (μεταναστών – προσφύγων)
  9. Προαγωγή της διαπολιτισμικής φροντίδας σε παγκόσμιες και μαζικές καταστροφές,  διαχείριση κρίσεων σε διεπιστημονική διαπολιτισμική ομάδα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) και σε πτυχιούχους άλλων ανωτέρων και ανωτάτων σχολών (Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας)
  • Επαγγελματίες  και λοιποί εργαζόμενοι σε τομείς Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι  έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Εργαζόμενοι σε δομές μεταναστών-προσφύγων, οι οποίοι  έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Φοιτητές
  • Απόφοιτοι EΠΑ.Λ. ή Τ.Ε.Ε.ή Τ.Ε.Λ. ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή «Τάξης μαθητείας» ΕΠΑ.Λ. (π.χ. Βοηθός Νοσηλευτή, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή κ.λ.π)
  • Σπουδαστές ή Απόφοιτοι I.E.Κ. (π.χ. Βοηθός Νοσηλευτικής, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Εργοθεραπείας κ.τ.λ.)

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

Καλούνται οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διακρατικό διεπιστημονικό πρόγραμμα Erasmus+ BIP “Happy Ageing” όπως συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να γίνει μια επισκόπηση των κύριων πτυχών της Γήρανσης και του ρόλου των επαγγελματιών υγείας στην ασφαλή και ευτυχισμένη γήρανση ενώ θα προσφερθούν ακαδημαϊκές συνεργατικές ενότητες που καλύπτουν τα ακόλουθα πεδία:

  • Επιδημιολογία της γήρανσης
  • Μη μεταδοτικές ασθένειες
  • Ψυχική υγεία και ευημερία
  • Σεξουαλική Υγεία
  • Υγιεινή διατροφή
  • Σωματική δραστηριότητα

Θα συνεκτιμηθούν: Η προηγούμενη ενασχόληση με σχετική θεματολογία κυρίως μέσω των μαθημάτων της Αποκατάστασης και της Νευρολογικής Νοσηλευτικής, η γνώση αγγλικής και η σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το ερευνητικό εργαστήριο «Νευρολογικά νοσήματα και νοσηλευτικές ερευνητικές παρεμβάσεις» έχει προσκληθεί από το Businet (https://www.businet.org.uk/health-and-social-matters) να συμμετάσχει σε νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ειδικό βάρος σε περιβαλλοντολογικά θέματα με τους αντίστοιχους καθηγητές-συντονιστές ως εξής: • Κλιματική αλλαγή και εργασία – TBD • Περιβαλλοντικά ζητήματα στο περιβάλλον εργασίας/αποκατάστασης – TBD • Περιβαλλοντικά θέματα σε πανεπιστήμια (πράσινα πανεπιστήμια) – Valeriia DOTSENKO (WSB) • Διαχείριση αποβλήτων & εξοικονόμηση ενέργειας – Δημήτρης Θεοφανίδης (ihu) • Υβριδική εργασία – TBD • Απασχολησιμότητα/κλιματική παιδεία – Dominika CZERNIAK (WSB) • Ισότητα των φύλων – TBD • Πολυμορφία/πολυπολιτισμικότητα – TBD

 

Προσκαλούνται φοιτητές με καλή γνώση της αγγλικής, που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το β’ εξάμηνο σπουδών να δηλώσουν συμμετοχή. Η επιτυχής συμμετοχή των φοιτητών στις εργασίες του εν λόγω προγράμματος θα αποδώσει 2 ECTS στους συμμετέχοντες καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 ώρες διαλέξεων, 22 ώρες ομαδικής εργασίας και τουλάχιστον 15 ώρες αυτόνομης μάθησης, και παρουσίαση τελικής εργασίας σε powerpoint.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι διαδικτυακό και δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση. Επικοινωνία: neuronursinglab@gmail.com

Το ερευνητικό εργαστήριο «Νευρολογικά νοσήματα και νοσηλευτικές ερευνητικές παρεμβάσεις» έχει προσκληθεί από το τμήμα Νοσηλευτικής του πανεπιστήμιου Gadjah Mada της Ινδονησίας να συμμετάσχει στην ενότητα Global Health class (https://elok.ugm.ac.id/course/view.php?id=10585) για το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023. Προσκαλούνται φοιτητές με καλή γνώση της αγγλικής, που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το β’ εξάμηνο σπουδών να δηλώσουν συμμετοχή. Το πρόγραμμα δεν έχει οικονομικό κόστος, περιλαμβάνει 13 διαλέξεις και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω zoom κάθε Παρασκευή 09:00-11:00. Επικοινωνία: neuronursinglab@gmail.com

 

Ενδεικτική Θεματολογία:

  • Globalization of health and health care
  • Global burden of diseases
  • Primary health care and global health issues
  • Ethics and Human Rights in Global Health context
  • Minority Refugees and Gender Issues
  • Global Health Emergency: Disaster
  • Social Determinants of Health
  • Vaccine Equity in Global Health Context
  • Climate change and Health
  • Final Project Debate on Selected Topics

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής (https://fine-europe.eu/?page_id=528&lang=en) διοργανώνει στις 7-8 Νοεμβρίου 2022 το ετήσιο συνέδριο της στο τμήμα; νοσηλευτικής, Σίνδος, ΔΙΠΑΕ.

 

Προσκαλούνται φοιτητές με καλή γνώση της αγγλικής/γαλλικής, ανεξαρτήτως εξαμήνου σπουδών να δηλώσουν συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα γενικής υποστήριξης της εν λόγω εκδήλωσης. Επικοινωνία: neuronursinglab@gmail.com

Ο Τομέας Ψυχικής Υγείας και ο Τομέας Κοινοτικής Νοσηλευτικής / Π.Φ.Υ. του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ Αθηνών διοργανώνουν το Α΄ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πιστοποίησης Νοσηλευτών στη διαχείριση ασθενών με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι αίτηση μπορούν να ανευρεθούν κάνοντας κλικ εδώ. Το ερευνητικό εργαστήριο «Νευρολογικά νοσήματα και νοσηλευτικές ερευνητικές παρεμβάσεις» έχει εξασφαλίσει 5 δωρεάν θέσεις για παρακολούθηση του εν λόγω προγράμματος. Όσοι φοιτητές επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται όπως εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους (θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας). Επικοινωνία: neuronursinglab@gmail.com